100 lat temu ludzie starali się skonstruować maszynę cięższą od powietrza zdolną do sterowanego lotu i się im to udało. Więc mam taki mały modelarski pomysł dla wszystkich wydawnictw aby w grudniu wydali serie maszyn takich jak: Flyer No1 braci Wright, Blerio XI(maszyna która przeleciała kanał La Manche), Ryan Nyp”Spiryt of st.Loui”, RWD-5, X-1, czy wreszcie Voyager.
Wiem że ta lista jest niepełna i można ją uzupełniać w prawie nieskończoność ale według mnie są to maszyny które tworzyły historie lotnictwa ba były kamieniami milowymi.
Co modelarska brać na to aby stworzyć taką kolekcje? No i mam taką cichą nadzieje że wydawnictwa doszły by do porozumienia i każde wydało by jeden z tych modeli-no ale to już tylko mażenia!
P.s.
Jeśli znalazły się jakiś orty to przepraszam nawet kompy się mylą;-)
Wiem że ta lista jest niepełna i można ją uzupełniać w prawie nieskończoność ale według mnie są to maszyny które tworzyły historie lotnictwa ba były kamieniami milowymi.
Co modelarska brać na to aby stworzyć taką kolekcje? No i mam taką cichą nadzieje że wydawnictwa doszły by do porozumienia i każde wydało by jeden z tych modeli-no ale to już tylko mażenia!
P.s.
Jeśli znalazły się jakiś orty to przepraszam nawet kompy się mylą;-)