Witam w mojej kolejnej relacji ! Tym razem postanowiłem zabrać się dla odmiany za coś wydanego niedawno ;) A będzie to samolot TS-9 Junak 3 , czyli konstrukcja p. Tadeusza Sołtyka . Dała ona początek późniejszym polskim maszynom treningowym , mi. Biesowi i Iskrze .
Samolot rozpocząłem kleić już jakiś czas temu , oto stan obecny :

O samym modelu : jak narazie klei się bardzo przyjemnie ( pierwszy WAK jaki kleję :), jak na swoją klasę jest nawet dość skomplikowany :) Jest to pierwszy model , w którym staram się stosować technikę mikroszpachlowania . Oto dotychczasowy wynik ( widoczny między segmentami kadłuba ):
Do tej pory najwięcej trudności sprawiło mi pasowanie ogona , polecam zacząć je od usterzenia poziomego . Całość wyszła tak :

W tej chwili ślęczę nad osłonami cylindrów . Podczas montażu tych osłon radzę spasowć je wszystkie ze sobą , nim przyklei się je kadłuba . Oto one :

Dzieło i zdjęcia nie są najwyższych lotów , Bądźcie proszę wyrozumiali :)
--
[%sig%]
Post zmieniony (25-06-07 20:04)
Samolot rozpocząłem kleić już jakiś czas temu , oto stan obecny :

O samym modelu : jak narazie klei się bardzo przyjemnie ( pierwszy WAK jaki kleję :), jak na swoją klasę jest nawet dość skomplikowany :) Jest to pierwszy model , w którym staram się stosować technikę mikroszpachlowania . Oto dotychczasowy wynik ( widoczny między segmentami kadłuba ):
Do tej pory najwięcej trudności sprawiło mi pasowanie ogona , polecam zacząć je od usterzenia poziomego . Całość wyszła tak :

W tej chwili ślęczę nad osłonami cylindrów . Podczas montażu tych osłon radzę spasowć je wszystkie ze sobą , nim przyklei się je kadłuba . Oto one :

Dzieło i zdjęcia nie są najwyższych lotów , Bądźcie proszę wyrozumiali :)
--
[%sig%]
Post zmieniony (25-06-07 20:04)
Pozdrawiam!
Po za klejeniem - malarstwo i rysunek [sabbstone.deviantart.com]
Po za klejeniem - malarstwo i rysunek [sabbstone.deviantart.com]