ABC PROJEKTOWANIA   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Nauka projektowania przy wykorzystaniu różnych programów, doskonalenie technik i tricków związanych z projektowaniem modeli kartonowych. Zrób To Sam - czyli samodzielne projektowanie dodatkowych elementów. Rozwijanie siatek brył. Zmiana kolorystyki, powiększanie i zmniejszanie.

Uwaga! W tym dziale nie wpisujemy postów: "kartonowych", relacji z budowy (dopuszczalne relacje z procesu projektowania). Informacje o programach wpisujemy wyłącznie w zakresie bezpośrednio związanym z konstruowaniem modeli kartonowych.




 Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok bez stronicowania (rolka)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Widok z podziałem na strony: strona 1 z 1Strony:  1 
24-02-14 23:36  [corel] pytanie o wymiary obiektów
JKorjat 

Na Forum:
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 7
Galerie - 26


 - 3

Witam

mam małe krótkie pytanie ;) czy mając krzywą utworzoną w corelu da się jakoś poznać jej długość w rozwinięciu jej w linie prostą ?

Pozdrawiam
Jacek

Odpowiedz na tę wiadomość 
 
25-02-14 18:36  Odp: [corel] pytanie o wymiary obiektów
Arek 

Na Forum:
Galerie - 1
 

Da się, tylko trzeba się trochę pobawić. Poniżej linki, jak to zrobić dla wersji X3.
1.Pobierz makro stąd: http://cdrpro.ru/news/2010-01-30-158
2. Zainstaluj je według tego opisu: http://cdrpro.ru/news/2009-08-02-127
Mam nadzieję, że język nie będzie dla Ciebie problemem.

--
Pozdrawiam,
Arek

Odpowiedz na tę wiadomość 
 
25-02-14 20:29  Odp: [corel] pytanie o wymiary obiektów
gdaś 

 

Witam
A zna ktoś coś takiego dla X5 może ?

--
uszanowanko gdaś

Odpowiedz na tę wiadomość 
 
25-02-14 20:39  Odp: [corel] pytanie o wymiary obiektów
Arek 

Na Forum:
Galerie - 1
 

Proszę bardzo: http://oberonplace.com/products/curveworks/index.htm
Tylko nie jest to darmowa nakładka.

To makro z rosyjskiej strony powinno też działać w wyższych wersjach Corela, tylko musisz mieć zainstalowane VBA (Visual Basic for Applications).

--
Pozdrawiam,
Arek

Odpowiedz na tę wiadomość 
 
03-03-14 10:45  Odp: [corel] pytanie o wymiary obiektów
JKorjat 

Na Forum:
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 7
Galerie - 26


 - 3

siema

Dzięki panowie o to właśnie mi chodziło :)

Odpowiedz na tę wiadomość 
 Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Widok z podziałem na strony: strona 1 z 1Strony:  1 

 Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:
   
 Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.


© konradus 2001-2016