TRH
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 3 Galerie - 25
- 5
|
Kolejne spotkanie w Internetach za nami. Tym razem udział wzięli:
97
Cordel
Cyrylus
Jurgen
Konrad
Maniek
Sylweriusz
TRH
Zaczęliśmy jak poprzednio punkt 19, tym razem 4-osobowym składzie z nowym zawodnikiem na pokładzie, który to postanowił skorzystać z okazji, że jesteśmy w Internetach i dołączył do naszego zacnego grona. No to jak nowy człowiek się pojawił to zaczęło się pokazywanie co kto ma, Konrad tradycyjnie pancerka gotowa albo jeszcze w pudle, a Cyrylus zrobił nam elegancki pokaz swojej najnowszej rakiety oraz kulek ...w zasadzie nie wiadomo do czego :).

Po chwili pojawiła się lampa, którą to ostatecznie okazał się być 97. Wzięliśmy po głębokim łyku browara i poszliśmy na wycieczkę po posiadłości Sylweriusza, który to pokazał nam co ma po czym elegancko się pożegnał i sobie poszedł:

Postanowiliśmy więc zadzwonić do Jurgena, sprawdzić co u niego, a ten jak zwykle za kółkiem, powoził nas chwile po Rzeszowie więc wypiliśmy za jego zdrowie i daliśmy chłopu spokój.

Palce nas trochę swędziały więc każdy prócz Cyrylusa coś tam sobie dłubał... Konrad znowu pokazał pudełko z jakąś ciekawą zawartością, a Cyrylus stwierdził że ma dość i pojechał na wódkę

Ale nic w przyrodzie nie ginie, jego miejsce niemal od razu zajął Maniek, który na dzień dobry walnął łyk złocistego napoju i zaczął rzeźbić śmigiełko. Nie każdy był w stanie to znieść, Konrad dał se spokój więc żeby choć na chwilę przerwać ten mozolny zabieg pokazałem co miałem pod ręką

I wtedy na ratunek przyszedł Cordel! Maniek tak się zdziwił że zostawił śmigło w diabły, a ja postanowiłem mu jeszcze podnieść ciśnienie i pokazać moje najnowsze nabytki "trojaczki z Fly Model", które to jeszcze u mnie nie ostygły a Maniek już zaczął sępić o Rumunów :)

Chwilę potem Cordel nam zaginął, więc postanowiliśmy że chyba czas kończyć tę nierówną walkę z internetem. Pokazałem że ostatecznie przez cały wieczór udało mi się przykleić chociaż jedną część i tym optymistycznym akcentem zakończyliśmy spotkanie.

Kolejne PIWKO oczywiście w lipcu, wiele wskazuje na to że po kilku miesiącach spotkamy się wreszcie na żywo.
Zdrowia!
--
Podkarpacka Inicjatywa Wielbicieli Kartonowych Obiektów
TRH Paper Models - facebook
Na warsztacie:
USS "Gambier Bay" (CVE-73)
MiG-29A
|