Marek The
Na Forum: Galerie - 3
- 24
|
Przedstawiam F-4E Phantom II w moim wykonaniu.
Początki budowy sięgają odległych czasów kiedy jeszcze nie stosowałem retuszu. Tak powstał kadłub a koleje etapy budowy były mocno rozciągnięte w czasie tak że finisz prac miał miejsce dopiero w tym roku. Długi okres powstawania modelu spowodowany był tym że musiałem co jakiś czas sobie od niego odpocząć aby całkiem nie zaniechać budowy. Praktycznie każdy element wymagał dopasowania, należytej uwagi i odpowiedniego rozwiązania pojawiających się trudności w budowie, chociaż nie jest to model skomplikowany (prostota modeli tego projektanta ma jednak coś w sobie i chyba zbuduję resztę projektów tego autora jakie mam na półce).
Od siebie dodałem wnęki na podwozie, których wycinanka nie przewidywała. Model prawie całkiem ukończony przestał ze dwa lata bez osłony kabiny. Próbowałem sam ją wytłoczyć, jednak się poddałem i zamówiłem ze sklepu. Niestety jak widać ten etap budowy skopałem totalnie, zabrakło już siły i chęci. Niedopasowałem poszycia w tylnej części kabiny więc poszedłem na łatwiznę i wstawiłem tam nieudolnie wyretuszowany kawałek oklejki. Mimo wszystko model powstał, a efekt moich prac prezentuję poniżej.

--
Pozdrawiam
Marek :D
|