Kemot
Na Forum: Relacje w toku - 8 Relacje z galerią - 1 Galerie - 6
- 6
|
Spory model przyzwoicie opracowany przez Bohdana Wasiaka. Podczas sklejania modelu dorwałem jego plany zamieszczone w Modelarzu. Pomyślałem sobie, aby uzbroić myśliwca w torpedę. W wersji morskiej samolot posiada wydłużony nos (na radar) ale tego mi już nie chciało się przerabiać. Koniec końców powstała bliżej nieokreślona wersja Beaufightera :-) Torpedę wykonałem z kawałka drewna i pomalowałem srebrzanką. Również na koła zastosowałem drewno (zepsutych zabawek nie posiadałem). Samolot wyposażyłem we wnętrze kabiny, ale w chwili obecnej nie umiem stwierdzić czy jest one zgodne z rzeczywistością czy to kolejny wytwór mojej modelarskiej fantazji. Niektóre elementy Beaufightera pomalowałem farbami olejnymi. Część z nich niemiłosiernie się przez to błyszczy (koła). W stosunku do oryginalnej wycinanki zmienione zostały też cylindry (a w zasadzie materiał, z których je wykonałem). Szary nieciekawy druk zastąpiłem blokiem technicznym pomalowanym niezawodną srebrzanką do kaloryferów.
Przepraszam, za jakość większości zdjęć, lecz robione one były zwykłą analogową kamerą podłączoną do komputera przez kartę TV.

--
pzdr
Kemot
Post zmieniony (30-07-07 12:44)
|