Warning: Division by zero in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/read.php on line 218

Warning: Division by zero in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/read.php on line 223
WWW.KONRADUS.COM - FORUM MODELARZY KARTONOWYCH - Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)

FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok ze stronicowaniem  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
07-09-04 06:33  Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
Big Boy 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

() - kliknij dopiero po wczytaniu całego wątku () - kliknij dopiero po wczytaniu całego wątku () - kliknij dopiero po wczytaniu całego wątku
Witajcie.
Długo nie gościłem tu na tym forum gdyż w tematach kolejowych panuje pustka.
Nikt nie prezentuje nowych modeli kolejowych ( nie licząc skali H0 ) a i Angraf ( Answer ) też się nie kwapi z wydaniem parowozu Ty2. Ponieważ miałem ostatnio okazję mieć do czynienia ( po raz pierwszy w życiu ) z aparatem cyfrowym, postanowiłem zamieścić kilka fotek. Nie będzie to niestety relacja z budowy nowego modelu, lecz prezentacja już dobrze znaych modelarzom kartonowym modeli. Będzie to parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c z Małego Modelarza.
Nie chodzilo mi jak juz pisałem o relację z budowy modeli, lecz starałem się je ukazać w taki sposób aby przypominały prawdziwe. Tak starałem operować obiektywem aparatu, aby modele wyglądały monumentalnie. Po prostu bardziej zależało mi na ciekawych ujęciach niż na skupianiu się nad detalami. Bardzo, ale to bardzo, przepraszam za złą jakość zdjęć, lecz był to mój debiut jeśli chodzi o aparat cyfrowy. Z lampą zdjęcia wychodziły prześwietlone, bez lampy zaś na skutek dłuższego otwarcia się migawki aparatu poruszone. Stąd niektóre są nieostre. Statywu niestety jeszcze nie mam. Pragnę jeszcze na końcu nadmienić iż model samolotu PZL-P-11c pozostawia wiele do życzenia jeśli chodzi o wykonanie. Zdaję sobie z tego doskonale sprawę, lecz był on robiony niejako z rozpędu po skończonej Oelce ponieweaż po trzech miesiącach jej klejenia czegoś mi brakowało. Samolot ten zrobiłem dosłownie przez jedną dobę absolutnie się do niego nie przykładając. Jestem otwarty na wszelkie słowa krytyki, więc kto ma ochotę niech sobie nie żałuje.
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich modelarzy...
Big Boy.

Parowóz... to jest TO!!!

Odpowiedz na tę wiadomość 

07-09-04 06:35  Re: Niby fotorelacja
Big Boy 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

() - kliknij dopiero po wczytaniu całego wątku () - kliknij dopiero po wczytaniu całego wątku () - kliknij dopiero po wczytaniu całego wątku
Jeszcze jedne fotki.

Parowóz... to jest TO!!!

07-09-04 06:36  Re: Niby fotorelacja
Big Boy 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

I to by było na tyle.

Parowóz... to jest TO!!!

07-09-04 15:32  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
nikdo   

no... ładnie ładnie...
co do poruszonych fotek to zawsze możesz zrobić statyw z książek :-)

Postaram się dziś wieczór wrzucić kilka fotek z budowy mojej Okz32, skoro mówisz że mało parowozów na forum ;-)

nikdo

--
http://dziedzic.org/

07-09-04 15:55  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
Kat 

Na Forum:
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 7
Galerie - 16

- 8

Dobry parowoz nie jest zly! Zawsze milo poogladac fotki ladnego modelu.
Big Boy: masz wiecej?

"Nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchani"- Felix Dzierżyński

Makro: HSW Ł-34 , IS-3 , BTR-80, ORP Grom II
Mikro: 2S19 Msta, Man 7t , M1070 HET, Fiat 126p

Moja strona: http://maciek-kat.cba.pl/

07-09-04 17:52  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
Big Boy 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Mam więcej, jeśli Was drodzy koledzy, modelarze-forumowicze nie razi jakość zdjęć to chętnie umieszczę nowe.
Pozdrówko wszystkim.
Big Boy.

Parowóz... to jest TO!!!

07-09-04 19:59  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
Thunder909 

Hallo!
Parowoz ladny, w P-11c musialbys nad kolkami popracowac.Jakies takie kanciaste wyszly,ale jak na jeden dzien pracy to i tak dobrze ;-)

07-09-04 20:24  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
Big Boy 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Aby kółka były okrągłe ( obły kształt opon ) należy, albo je szlifować, albo zamówić gotowe. Przyznaję się, że model ten był zrobiony na tzw. "sztukę" czyli obojętnie co aby tylko dać rękom zajęcie, a że akurat pod ręką była P-11c więc wypadło na nią. Co ciekawe przeleżała ona ( pejedenastka ) u mnie na półce kilka dobrych lat i nie miałem odwagi do niej się zabrać. Kiedy kupilem Oelkę, a wszyscy wiedzą jak kocham parowozy, postanowiłem pomimo kilkuletniej przerwy w klejeniu zrobić ten parowóz. Po tym jak skończyłem lokomotywę, PZL- P-11c wydawał mi się trywialnie prosty, no bo co to są trzy czy cztery arkusze formatu A4 w porównaniu z Ol49. Życie pokazało jak się bardzo myliłem co widać na załączonych fotkach. Tu chylę czoła zarówno przed projektantami ( projektantem ) Ol49, którzy stworzył ten parowóz składający się z setek części, jak i zarówno przed tymi, którzy wiele lat temu kreślili ręcznie projekty takich modeli jak choćby PZL-P-11c.
Big Boy

Parowóz... to jest TO!!!

07-09-04 20:45  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
Big Boy 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

() - kliknij dopiero po wczytaniu całego wątku () - kliknij dopiero po wczytaniu całego wątku
Zdecydowałem się umieścić kilka następnych zdjęć, jako-tako nadających się do oglądania, choć zdaję sobie z tego sprawę, że zwrot "nadających się do oglkądania" jest nadużyciem z mojej strony. Niestety, na dzień dzisiejszy innymi, lepszymi jakościowo zdjęciami nie dysponuję. Jeszcze raz przepraszam wszystkich za złą ich jakość.
Big Boy.

Parowóz... to jest TO!!!

07-09-04 20:49  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
Big Boy 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

() - kliknij dopiero po wczytaniu całego wątku () - kliknij dopiero po wczytaniu całego wątku
Następne trzy...

Parowóz... to jest TO!!!

07-09-04 20:51  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
Big Boy 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

() - kliknij dopiero po wczytaniu całego wątku
Koniec.
Dziękuję.
Big Boy.

Parowóz... to jest TO!!!

07-09-04 22:33  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
dragon 

Będzie o parowozach...O jednym na pewno...

09-09-04 16:09  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
ribik   

Też trzeba mieć samozaparcie żeby skleić takie bydle.

10-09-04 08:53  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
Big Boy 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Samozaparcie i przede wszystkim kochać to co się robi ( klei ). Bywały owszem dni gdy zwątpienie ogarniało mnie, ale każdy nowy zrobiony i przyklejony detal dodawał wiary w to co robię. Pomagała też bardzo wyobraźnia. Wystarczyło mi na przykład, że przykleiłem daną rzecz, zamykałem oczy i "widziałem" już gotowy parowóz. Zresztą ja go już widziałem jak tylko wyciąłem pierwszą ostojnicę, pamiętam jak dziś, że była to prawa strona, i to właśnie dodawało mi skrzydeł i wiary w dążeniu do końca. Czy i Wy Koledzy macie podobne odczucia kiedy kleicie modele?
Big Boy.

Parowóz... to jest TO!!!

10-09-04 12:14  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
uboottd 

Na Forum:
Relacje w toku - 2

A pozniejszy wynik odpowiada ty wyobrazeniom ? :))

A powaznie to tez tak mam...

10-09-04 12:40  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
Kat 

Na Forum:
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 7
Galerie - 16

- 8

No chyba kazdy tak ma, ale u mnie wynik pozostawia jeszcze troche do zyczenie, no ale moze kiedys w przyszlosci...

"Nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchani"- Felix Dzierżyński

Makro: HSW Ł-34 , IS-3 , BTR-80, ORP Grom II
Mikro: 2S19 Msta, Man 7t , M1070 HET, Fiat 126p

Moja strona: http://maciek-kat.cba.pl/

10-09-04 16:21  Re: Niby fotorelacja (parowóz Ol49 i samolot PZL-P-11c)
Big Boy 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Hmm, jakby tu powiedzieć... Jeśli chodzi o Oelkę, to wynik końcowy przerósł moje wyobrażenia in plus ( wtedy ) Dziś już mi się tak ten model nie podoba jeśli idzie o jego wykonanie przeze mnie, wiele rzeczy bym zmienił, poprawil i udoskonalił. Wtedy nie mogłem oczu od niej oderwać jaka śliczna i w ogóle. Po części przypuszczam, że dzisiejsza bardziej krytyczna ocena co do wykonania Oelki przeze mnie wynika po części też stąd, że model się opatrzył. Co do reszty ( innych modeli ) jakie zrobiłem w swoim życiu, zawsze byłem niezadowolony z efektu końcowego. Raz to niezadowolenie było większe, to znów mniejsze, w zależności jak się model udał. Zawsze z zazdrością patrzałem na okładkę wycinanki lub pudełka po modelu kiedy skończyłem swój kleić.
No niestety ten model, czyli ja, tak ma.
Big Boy.

Parowóz... to jest TO!!!

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Fatal error: Cannot redeclare addgetpostvars() (previously declared in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/common.php:55) in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/common.php on line 63