FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok bez stronicowania (rolka)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Widok z podziałem na strony: strona 6 z 6Strony:  <=  <-  2  3  4  5  6 
12-07-23 10:06  Odp: [G] Latarnie morskie / 1:150 / GPM
sonycollector 

Na Forum:
Galerie - 1

Cześć! A mam takie pytanie, nawet nie tyle techniczne, co organizacyjno-życiowo-ogólne i mam nadzieję, że nie zbyt osobiste :)
Jak znajdujecie czas i miejsce na hobby tak czasochłonne, wymagające skupienia, zacisza, miejsca w którym można na dłuższy czas rozłożyć przybory, a często też modele w trakcie budowy?

Ja przyznam, że osobiście dopóki byłem młodszy i miałem wakacje (co miało miejsce 20 lat temu, skąd pochodzą moje ostatnie i jedyne na razie modele) i na całe dnie mogłem zaszyć się w moim pokoju mieszkając z rodzicami, mieć na biurku całe tygodnie narozkładane narzędzia i modele w trakcie budowy, to tworzenie modeli było dla mnie wykonalne.

Natomiast już od wielu lat, pomimo ogromnego pragnienia i szczerych chęci, popartych choćby tym, że w ciągu ostatnich około 10 lat zakupiłem zarówno całą kolekcję zestawów do sklejania, jak i wiele materiałów do ubogacania modeli, to na tych zakupach się niestety skończyło i coraz częściej mam wrażenie, że spełni się scenariusz, który powtarzam w żartach, że zacznę sklejać modele dopiero na emeryturze, o ile zdrowie pozwoli, bo z wiekiem ręce bardziej się trzęsą

Po powrocie z pracy, ani w weekendy nie mam aż tak dużo czasu, żeby zajmować się modelami :(
Robiąc modele "po trochu" może jeszcze byłaby jakaś szansa, ale tu pojawia się kolejny problem. W pokoju u rodziców, tak jak wspominałem, mogłem narozstawiać na moim biurku modele na całe tygodnie, natomiast obecnie do sklejania modeli nadawałby się jedynie stół kuchenny, który jak wiadomo, służy głównie do jedzenia posiłków. I tak oto, lata mijają a z moich pięknych planów i marzeń, pozostaje podziwianie waszych zapierających dech w piersiach modeli w ciągłej nadziei, że mi też kiedyś wreszcie uda się wrócić do tego pięknego hobby :)

Post zmieniony (12-07-23 10:13)

Odpowiedz na tę wiadomość 
 Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Widok z podziałem na strony: strona 6 z 6Strony:  <=  <-  2  3  4  5  6 

Fatal error: Cannot redeclare addgetpostvars() (previously declared in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/common.php:55) in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/common.php on line 63