Kylo Ren
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 7 Galerie - 4
- 6
|
Witajcie. Mogę powiedzieć, że przykleiłem kolejne segmenty w kierunku ogonu. W jednym segmencie wyciąłem otworki gdzie jest umiejscowiona wnęka hamulca aerodynamicznego. W niektórych miejscach widać, że segmenty są wymęczone mimo tego model jest trudny w budowie więc się nie zrażam i zmierzam walczyć z tym modelem i go ukończyć.
Fotki jak model rośnie:

Wspomniane segmenty i wycięte wnęki do hamulca aerodynamicznego:

Następnie krokiem za którym się zabrałem było wykonanie skrzydeł. Budowę skrzydeł rozpocząłem od trasowania igłą od nie zadrukowanej strony, aby skrzydło było dobrze się zaginało. Po na trasowaniu igłą poszycie skrzydła wyciąłem i wyretuszowałem. Kolejny krok to wycięcie pod poszycia w dolnej części skrzydła na które przykleiłem dźwigary oraz górne pod poszycie. Kilka razy sprawdzałem czy oba końca poszycia się zejdą. Jak oba końce poszycia się zeszły to zacząłem na początku stopniowo smarować punktowo igłą poszycie dolne z pod poszyciem klejem BCG. Tak samo zrobiłem jak łączyłem poszycie górne z pod pod poszyciem i mamy skrzyło gotowe. W następnym modelu postaram się to zobrazować.
Fotki budowy skrzydeł:

Gotowe skrzydło:

Nie mogłem się powstrzymać i postanowiłem zrobić zdjęcie kadłuba z założonymi skrzydłami. Skrzydła nie są przyklejone do kadłuba samolotu. Po prostu chciałem zobaczyć jak model powoli przypomina samolot.
Kadłub ze skrzydłami:

Klapy i hamulce aerodynamiczne przykleję na samym końcu budowy będę się starał coś co tydzień pokazywać postęp budowy nad modelem. Zapraszam do oglądania.
Pozdrawiam.
--
W fabryce: Fokker E V KK , Sopwith PUP KK, Lublin R XIII D KK,
Wz.34, Typ 5 Chi-ri
Fabrykę opuśiły:
Fokker E. V. , Mitsubishi A6M2 Zero , F-4F Wildcat , Chi-he , Sopwith F1 Camel MM , Nieuport 11c.1 "BeBe" , 4TP , F-104G Starfighter , Lokomotywa Spalinowa EMD F40PHM-2 , Spowith F1 Camel KK,
|