ReVan_1991
Na Forum: Relacje w toku - 6 Relacje z galerią - 11 Galerie - 29
- 11
|
Witajcie ludziska!
Trochę ostatnio za mało spędzałem czasu przy modelu, natłok spraw i takie tam, standard 😀. Trochę też przełożył się na to etap, jakim zająłem się po ostatniej aktualizacji. Był mega monotonny, jak na moją gorąca głowę 😀. Toż to trzeba było już zacząć dżdżownice hodować! Te w wycinance niestety stanowczo obniżały estetykę całego modelu. Ot taki pasek i kilka poprzeczek i ząbków. Po kilku dyskusjach podjąłem decyzję o znalezieniu gąsienic które będą przypominać te które były zamontowane w prototypie oraz które będą poprawiać efekt wizualny. Gąsienice kupione z dostawą do Przeciszowa, od Piterpanzera, cięte laserowo pojedyncze ogniwa w wykonaniu Model-Hobby. I zaczęło się dłubanie, tak prezentuje się pojedyncze ogniwko:

Postanowiłem podzielić sobie te gąsienice na mniejsze odcinki, które ułatwią mi późniejsze malowanie. Oczywiście wydaje mi się błędem, że nie pomalowałem wstępnie części na całym arkusiku przed sklejeniem. Zostały one jedynie zaimpregnowane rzadkim BCG w celu łatwiejszej dalszego klejenia i obróbki elementów.
Każde ogniwo składałem na drucikach imitujących sworznie.
Całość wygląda tak:

Oczywiście pierwsza przymiarka za mną, pierwsze wnioski też:
- zdaje się że gąsienice są lekko za wąskie
- otwory na zęby kola napędowego mają za mały rozstaw, stąd moja decyzja o powiększeniu ich w kilkunastu ogniwach które siądą na wyżej wymienionych kołach
- zęby prowadzące u mnie również mają za mały rozstaw, ale w tym wypadku to może być tylko i wyłącznie wina moich zabiegów z malowaniem kół jezdnych.
Malowanie rozpocząłem tymi o to specyfikami, dzięki uprzejmości Kylo Rena, który ową chemię mi udostępnił. Nigdy nie miałem z takimi rzeczami do czynienia, chętnie więc spróbowałem
Kolor bazowy to farba AK- Rubber Black
Budzenie to chemia MIG- Naturę Effect Earth

Oto efekty malowanek:

Ja tam jestem dość zadowolony z uzyskanego efektu, teraz tylko zawołam Gustlika coby mi gąsienice naciągnął!
Pozdrawiam wszystkich!
--
GEKO member
KLEJĘ MODELE DLA POCZĄTKUJĄCYCH
|