FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok bez stronicowania (rolka)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Widok z podziałem na strony: strona 1 z 1Strony:  1 
19-09-22 16:19  [G] Koga Elbląska z 1350 roku MM 9/2000
aragorn001 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 10

Witam,

Kolejny z moich ukończonych już pewnie czas temu modeli, tym razem klasyk z MM, Koga Elbląska.

To co proponował sam MM nie zadowalało mnie, zmieniłem wygląd całego kadłuba, dodałem też deskowanie pokładów, klamoty na pokładzie itp ...

Zapraszam do galerii.

--

Post zmieniony (19-09-22 16:21)

Odpowiedz na tę wiadomość 

19-09-22 16:35  Odp: [G] Koga Elbląska z 1350 roku MM 9/2000
Borowy 

Na Forum:
Relacje z galerią - 13
Galerie - 3

- 2

Witam. Gratuluję wykonania.

--

Wykonane:
ORP Błyskawica , ORP Piorun , Torpedowce Kit i Bezszumnyj , Torpedowiec A-56 , Torpedowiec ORP Kujawiak , ORP Burza - stan na 1943 r , Pz.Kpfw. III Ausf J , T-34 , IS-2, Komuna Paryska , Sherman M4A3 , Star 25 - samochód pożarniczy , Zlin 50L/LS , Gaz AA , PzKpfw. VI Tiger I Ausf. H1, Krupp Protze OSP,

W budowie:

Pozdrowienia z krainy podziemnej pomarańczy !

19-09-22 17:40  Odp: [G] Koga Elbląska z 1350 roku MM 9/2000
Korsarz 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Galerie - 6

- 4

Żagle "to nie moje", ale nie sposób nie zatrzymać sie na chwile. Bardzo ładnie, realistycznie wygląda.

--
Nie jestem przesądny, bo to przynosi pecha.

21-09-22 00:31  Odp: [G] Koga Elbląska z 1350 roku MM 9/2000
Zdzisław 

Na Forum:
Galerie - 27

- 9

Gratuluję efektownego wykonania modelu z MM. Widzialem go w Jaworznie.
Zapytam - efekt ciemnego kadłuba uzyskany przez zabiegi malarskie, czy własne oklejki ?

--

Pozdrawiam, Zdzisław

Ostatnio ukończone:
Żubr A-80, PZL-101 Gawron, Nieuport 11c.1, DH-82 Tiger Moth, Bartel Bm-6a, ORP Smok, parowóz OKl27, wagon typu BCi,
parowóz TKp30, parowóz Ol49, lokomotywa EP05, diorama kolejowa - Baranowice Śl..

21-09-22 07:15  Odp: [G] Koga Elbląska z 1350 roku MM 9/2000
aragorn001 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 10

Zdzisław - nie mogłeś go widzieć w Jaworznie, nie dotarłem tam jeszcze, a koga nawed z domu nie wyszła ...

--
Sklejacz kartonowych modeli od ponad 40 lat. Raz coś się uda, innym razem nie za bardzo.

Ulubione tematy to żaglowce, okręty i dioramki opowiadające historie

21-09-22 07:43  Odp: [G] Koga Elbląska z 1350 roku MM 9/2000
radomir 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Galerie - 2

super model, fajny klimat, bardzo inspirujące.

24-09-22 00:51  Odp: [G] Koga Elbląska z 1350 roku MM 9/2000
Zdzisław 

Na Forum:
Galerie - 27

- 9

Aragorn001, to w sprawie Jaworzna mam jasność. Czy mógłbyś mi odpowiedzieć na moje pytanie ?

--

Pozdrawiam, Zdzisław

Ostatnio ukończone:
Żubr A-80, PZL-101 Gawron, Nieuport 11c.1, DH-82 Tiger Moth, Bartel Bm-6a, ORP Smok, parowóz OKl27, wagon typu BCi,
parowóz TKp30, parowóz Ol49, lokomotywa EP05, diorama kolejowa - Baranowice Śl..

24-09-22 11:29  Odp: [G] Koga Elbląska z 1350 roku MM 9/2000
aragorn001 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 10

Zdzisław, już odpowiadam, planki poszycia są malowane a potem traktowane bejcą dla efektu jaki widać, to był eksperyment.

--
Sklejacz kartonowych modeli od ponad 40 lat. Raz coś się uda, innym razem nie za bardzo.

Ulubione tematy to żaglowce, okręty i dioramki opowiadające historie

09-10-22 23:28  Odp: [G] Koga Elbląska z 1350 roku MM 9/2000
Hastur 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 7
Galerie - 6

- 3

Przegapiłem tę galerię i dopiero teraz obejrzałem. Bardzo dobrze zrobiona koga. Gratulacje! :)
Z tego projektu MM można wykrzesać piękny model pod warunkiem zastosowania własnej waloryzacji, co tobie się udało.

--
Pozdrawiam,
Hastur

"Mądry się czasem wygłupia, za to głupi się wiecznie wymądrza."

Na macie: Dardo,
W porcie: s/y Spray, kuter D-3, Holk, Koga

Architektura: Ustka, Sv. Katerina, Okusa, Chasuyama

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Widok z podziałem na strony: strona 1 z 1Strony:  1 

Fatal error: Cannot redeclare addgetpostvars() (previously declared in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/common.php:55) in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/common.php on line 63