kudłaty
Na Forum: Relacje w toku - 9 Relacje z galerią - 2 Galerie - 26
- 2
|
Dzień dobry,
W końcu się udało :)

Model w zasadzie w standardzie. Przerobiłem golenie podwozia głównego dodając drut stalowy. A części 46 okleiłem na drucie po ich wcześniejszym rozwarstwieniu, co by za grube nie były.
Rozwarstwienie zastosowałem również w łopatach śmigła, antenach na dziobie i korpusach mniejszych MAM’ów.
Wykorzystałem laserowo cięty szkielet – po raz pierwszy w karierze :)) Fajna sprawa. Będę w to brnął.
Całość maźnięta półmatem italeri. Części nie caponowane.
Elementy bardzo dobrze spasowane. Jedynie żebra szkieletu skrzydeł są za małe.
Model ma sporo uproszczeń – boczne wloty powietrza, na przykład. Jednak przyznać trzeba, ze kształt oryginalnego drona raczej „kartonowy” nie jest…
Z kopułek jestem mega zadowolony :) Nigdy nie zrobiłem lepszych… Obie sklejone na styk, przy użyciu kulek mocy, bcg i podkładki pod myszkę.
Bayraktar – niosący flagę (za tłum. Google) . Taka ciekawostka...

To taki mój mały hołdzik dla obrońców Ukrainy… :))
Pzdr,
--
"The idea is to die young, but as late as possible"
Ashley Montagu
... A trolla, to najlepiej ignorować :)) ...
W budowie: A. Głazunow, BM, Armed Virginia Sloop, Seahorse, La Belle Poule, Shipyard
Ostatnio ukończone: Proj. 340P "Rakieta" BM, PZL I-22 Iryda, Sklej Model, Bayraktar TB2, GPM, Leudo Vinacciere, Seahorse, Spadochron ST-7, wymysł osobisty, An-2, Orlik, An-2, MM '59(rep.), Star 20 GM8, Modelik, P-51B Mustang, Betexa, P.11c, MM '86, Volvo 244, Księgarnia "Nike", Admirał Lewczenko, AH
|