mario9
Na Forum: Relacje z galerią - 18 Galerie - 70
- 12
|
Cześć
Dawno już nic nie pokazywałem. Nie znaczy to jednak, że nic nie robiłem;).
Przez ostatnie prawie pół roku walczyłem z tym modelem. Niestety jest to model z serii – „Porządnie dał mi w kość”.
Wydaje się, że jest to model dla początkujących, tak wskazywałaby detalizacja tego opracowania. Jeżeli jednak taki był zamysł autora modelu to niestety bardzo zaniedbał sprawę instrukcji. Jest ona bardzo uboga.
Czasami zastanawiałem się co to za element i gdzie go mam zamontować. Odniosłem wrażenie, że instrukcja sobie, a model sobie :(
Ja i tak gruntownie go przerabiałem, więc było mi to obojętne, ale dla osoby początkującej ma to niestety ogromne znaczenie.
Co do spasowania model niestety też nie zachwyca:(. Jednak jak pisałem wyżej przerabiałem go gruntownie i na pewne niedociągnięcia po prostu zaciskałem zęby i brnąłem dalej.
W końcu dociągnąłem do mety i mogę go Wam pokazać :)
Model oczywiście malowany w barwach z okresu wojny w Wietnamie.

A tu parę zdjęć z jego budowy:
Początki ;):

Wnęki podwozia oraz hamulca aerodynamicznego:

Kabina pilota:

Parę zdjęć całości przed malowaniem:

Oraz parę drobiazgów:)

Koła były zaprojektowane przeze mnie i wydrukowane przez naszego forumowego kolegę Dark Lorda. Za co mu bardzo dziękuję:)
--
Pozdrawiam Mariusz
Powietrze:
MiG-29MU, Saab J28A Vampire, PT-17 Kaydet, F-100D Super Sabre, F-4E Phantom II, F-104C Starfighter, F-104G Starfighter, F-105D Thunderchief, EA-6B Prowler, Saab AJ37 Viggen, Saab J35 Draken, JAS 39 Gripen, MiG-29 Fulcrum
Su-22um3k, MiG-23 MF, Lim-6bis, Lim-5, TS-11 Iskra, Jak-23 Flora, MiG-21 MF, MiG-21bis, PWS-A,
Heavy metal:
Vk 4501, SdKfz 265 ausf A, SdKfz 265, SdKfz 132 Marder II, Sdkfz 184 Elefant, SdKfz 184 Ferdinand, PzKpfw 35 (t) , PzKpfw 38 (t) , PzKpfw I ausf. F , PzKpfw I ausf A
PzKpfw II ausf C , PzKpfw III ausf J , StuG III ausf. F, StuG III ausf A, StuG 40 F8, Flakpanzer T-34, Pz.Sp.Wg. II Lusch, Flammpanzer II, Neubaufahrzeug VI
I takie tam;)
Assassins Creed Revelations,
Garrus Vakarian
|