Kuba2025
Na Forum: Relacje w toku - 3 Relacje z galerią - 2 Galerie - 2
|
Witam,
W czasie pomiędzy przyklejaniem oklejek dna kadłuba San Francisco, powoli kończę esdeka.
Dzisiaj prace malarsko zaciekowe na lawecie i samym Flaku. Kolejność prac - dokładnie taka sama jak opisana wcześniej przy kadłubie, więc nie będę dublował. Dodałem przetarcie metalizerem na lufie.

Po złożeniu działa w całość, chyba rozjechała mi się gdzieś osiowość, jakoś osłona trochę jest przekoszona w stosunku do reszty - spróbuje to jeszcze ponaciągać delikatnie.
W trakcie sesji zdjęciowej zauważyłem, że jeden nit uległ odpadnięciu z osłony - będzie to naprawione. Do tego chyba nie położyłem filtru na podajniku kaset z nabojami, bo jakoś inny odcień ma ta farba tam. Co ciekawe na żywo nie rzucało się to tak w oczy.
Co do sugestii kolegów to:
żółtodziób - przetarcia na pace dorobie, ale po zamontowaniu lawety, tak żeby były w logicznych miejscach.
StuGu - oj nie wiesz jak bardzo kusiło mnie aby nie montować tej przedniej płyty...
Powoli zbliża się druga rocznica pierwszego postu w tym projekcie , więc wypadałoby już dobić do brzegu z tym modelem.
Pozdrawiam,
Kuba
|