Kuba2025
Na Forum: Relacje w toku - 3 Relacje z galerią - 2 Galerie - 2
|
Witam,
Poskładałem wszystkie klocki nadwozia do kupy.
Do kabiny dokleiłem pomost bojowy wraz z burtami. Burty wykonałem w wersji ruchomej.
Na pomost zastosowałem podkład grawerowany który prezentowałem na początku relacji. Poszedłem trochę na skróty i nie wiem czy nie zemści się to na mnie w dalszym etapie, ale zobaczymy po pierwszym malowaniu. Mianowicie zamiast porozcinać blachę ryflowaną na poszczególne arkusze i nakleić na pokład - wyciąłem cały pomost z jednego kawałka i natrasowałem podział blach za pomocą igły.
Co do spodu - to tutaj dołożyłem nieznaczne uplastycznienie w postaci w stosunku do oryginalnego projektu i zmodyfikowałem sposób oparcia na ramie ciągnika.
Po doklejeniu pomostu, zaskoczył mnie (pozytywnie) rozmiar tego modelu. Będzie miał ponad 30cm długości :)
Podstawowe prace chyba można uznać za zakończone - pozostało wyposażenie w postaci łopat, młotów, lamp, itp, ale je raczej dokleję po docelowym pomalowaniu. Teraz musze rozpoznać internet i wybrać jakieś malowanie. Jak wspomniałem chętnie bym tego esdeka widział w malowaniu pustynnym, ale ta wersja chyba nie dojechała do Afryki, więc raczej zostaje Dunkelgelb solo, lub z dodatkiem kamo z Olivgrun i Rotbraun. Jeżeli macie jakieś ciekawe materiały z malowaniem tej wersji to chętnie przygarnę :).
Jak tylko ogarnę pracę z aerografem na jakimś plastikowym modelu, to wrócę z pierwszymi efektami malowania bryły nadwozia.

Pozdrawiam,
Kuba
|