Warning: Division by zero in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/read.php on line 218

Warning: Division by zero in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/read.php on line 223
WWW.KONRADUS.COM - FORUM MODELARZY KARTONOWYCH - [Galeria] Projekt 971M "Szczuka-M"- K-335 "Giepard"- GPM 10/2014 (1:200)

FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok ze stronicowaniem  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
23-04-21 11:27  [Galeria] Projekt 971M "Szczuka-M"- K-335 "Giepard"- GPM 10/2014 (1:200)
Majkel 91 

Na Forum:
Relacje z galerią - 4
Galerie - 23

- 14

Dzień Dobry!
Chciałbym zaprezentować model rosyjskiego okrętu podwodnego z napędem atomowym "Szczuka-M" (oznaczenie NATO "Akuła III"). Okręt wszedł do służby w 2001 roku, i jest to jedyny czynny okręt tego projektu.

Model kleiłem od października z wieloma przerwami (niestety). Jest to moje drugie podejście do tematu, w 2018 roku poległem sromotnie na dziobie.
Nie wszystko poszło po mojej myśli, w kilku miejscach mogło być lepiej. Najwięcej problemów miałem ze sklejeniem przodu kiosku i z dopasowaniem kiosku do kadłuba.
Klejąc dziób znów zrobiło mi się gorąco :-) postanowiłem wywalić wręgi i nagle zaczęło pasować :-) Spróbowałem swoich sił w wyoblaniu dziobu i wyszło nie najgorzej :-) Było też trochę zabawy z dopasowaniem godła okrętu, element wymaga głębokich nacięć i też musiałem wyciąć 4 kliny (co widać po "zjedzonych" literach).

Każdy ukończony model powoduję uśmiech na twarzy i pewien rodzaj satysfakcji :-) i o to chodzi. Autorem oczywiście jest Łukasz Fuczek.

Porównanie z K-284 "Akuła" projektu 971.

:-)

Zdrówka życzę!

--

Pozdrawiam! Michał
Łódzka Sjesta Modelarska

Fw-190F, Hien,MiG-21MF, Trident II, Zero, PZL-50A, Saturn V, Jak-1000
671 RTM, USS Sturgeon, 670, ORP "Orzeł" III, 971 B, 971 M
Schleswig- Holstein 406mm, Wrocław Ratusz, Inowłódz
Hetzer

"(...) wiesz, jaki jest najbardziej tragiczny moment w życiu mężczyzny? Kiedy towarzysząca mu na plaży kobieta mówi: "Wciągnij brzuch!", a on to właśnie już przed chwilą zrobił."- por. Sławomir Borewicz

Odpowiedz na tę wiadomość 

23-04-21 13:44  Odp: [Galeria] Projekt 971M "Szczuka-M"- K-335 "Giepard"- GPM 10/2014 (1:200)
Tomek 

- 2

Flota w komplecie budzi szacunek! Gratulacje!

23-04-21 13:49  Odp: [Galeria] Projekt 971M "Szczuka-M"- K-335 "Giepard"- GPM 10/2014 (1:200)
MPaweł 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 7

- 1

Gratulacje!

23-04-21 15:06  Odp: [Galeria] Projekt 971M "Szczuka-M"- K-335 "Giepard"- GPM 10/2014 (1:200)
Sławek 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 36

- 3

Jak dla mnie to model ładnie sklejony, świetne fotki, nie mam nic do zarzucenia, no może gdzieś tam umkneły spawy na obłościach, ale podoba sie. Gratulacje.

23-04-21 19:30  Odp: [Galeria] Projekt 971M "Szczuka-M"- K-335 "Giepard"- GPM 10/2014 (1:200)
97 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 2

fajna flota się uzbierała :D

--
----------------------------------------------------------------------------
o tu choszm ... o takie
F4 Phantom II

23-04-21 21:03  Odp: [Galeria] Projekt 971M "Szczuka-M"- K-335 "Giepard"- GPM 10/2014 (1:200)
MARIUSZ 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 18
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

- 10

Grupa: ŁSM

Gratulacje!

--
Pozdrawiam wszystkich ! MARIUSZ

Mam profil na FB.

24-04-21 14:55  Odp: [Galeria] Projekt 971M "Szczuka-M"- K-335 "Giepard"- GPM 10/2014 (1:200)
dżudol 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

Gratulacje wykonania, model robi wrażenie! Wyoblenia wyszły bardzo fajnie, kiosk też niczego sobie.
To jeden z ładniejszych okrętów podwodnych.

--
dżudol

24-04-21 19:07  Odp: [Galeria] Projekt 971M "Szczuka-M"- K-335 "Giepard"- GPM 10/2014 (1:200)
Rafael 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 11
Galerie - 5

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

- 2

Co jeden, to większy. Teraz "Alabama" albo "Czerwony Pażdziernik ;)

--
Pozdrowienia
Rafael
LSM member ;)

Dobry modelarz sklei model każdego, nawet najgorszego projektanta.
Dobry projektant zaprojektuje model który sklei każdy, nawet najgorszy modelarz.
Kat

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Fatal error: Cannot redeclare addgetpostvars() (previously declared in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/common.php:55) in /home/konradus/domains/konradus.com/public_html/forum/common.php on line 63