dw.wrzesinski
Na Forum: Relacje z galerią - 3
- 0
|
Dotarła do mnie podświetlana tablica.
Czym prędzej zacząłem ją sprawdzać i testować.

Od razu powiem, że od spodu są liczne otarcia i porysowania w ogóle nie wpływające na użytkowanie urządzenia, co było opisane w aukcji.
Przód to pokryta folią (stan jak na zdjęciu - po zdjęciu stan idealny) opalizowana płyta akrylowa lub PC (tego jeszcze nie zbadałem) .
Barwa światła zimniejsza od dziennej, dałbym jej około 5000K.
Do krótkiej pracy polegającej na wytłaczaniu zagięć to i tak nie ma żadnego znaczenia.
No chyba, że ktoś 8h nieustannie ma zamiar patrzeć w taki ekran, wtedy polecałbym ciepłe barwy najwyżej 3000K.
Urządzenie posiada 3 stopniową regulację oświetlenia. Brak kabla i zasilacza w zestawie.
Testy przeprowadzane na papierze offsetowym, wycinanka ORP Orkan, który właśnie buduję.
Testy przeprowadzone na kartonie i kartonie naklejonym na tekturę 0,5mm.
Karton z wycinanki, najniższe podświetlenie, test przy zapalonym świetle:

Byłem trochę rozczarowany, ale wtedy nie zorientowałem się jeszcze, że urządzenie może świecić z większą mocą.
Zgaszone światło w pomieszczeniu:

Jest elegancko!
Karton 0,5mm, zgaszone światło:

Praktycznie wszystko rozmazane. Testów na kartonie 1mm nie było sensu przeprowadzać.
Dodatkowo aby lepiej było widać zarys części musiałem ją docisnąć do wyświetlacza. Świecąca płytka minimalnie zaczęła pracować i ugięła się pod naciskiem. Dalej się już nie siłowałem aby nie uszkodzić sobie nabytku.
Najjaśniejszy tryb, zgaszone światło, karton...

... i zaświecone światło w pomieszczeniu:

Jest zdecydowanie lepiej, podświetlenie wyznacza linie zgięć części. Można już działać bez nacinania części.
Dodam, że mam u siebie w piwnicy zamontowany dość solidny hermetyk wąskostrumieniowy przeznaczony do hal wysokiego składowania więc u mnie występuje dość spore olśnienie. W warunkach użytkowania domowego części powinny być znacznie lepiej widoczne.
Ogólnie rzecz biorąc za te 39 zł jak najbardziej warte polecenia :) W końcu nie będę musiał wyznaczać miejsc zgięcia nacięciami co różnie z tym bywało. Czasem idealnie po linii szło czasem minimalnie zeszło.
Z urządzenia będę korzystał :)
Polecam.
Post zmieniony (31-07-19 13:50)
|