Sławomir Bloch
Na Forum: Relacje z galerią - 1 Galerie - 76
- 28
|
Model pięknie wykonany przez Ciebie, ale mam jedną, może nieistotną uwagę co do robienia zdjęć Twoich prac modelarskich. Jak zauważyłem na zamieszczonych przez Ciebie zdjęciach Twoich prac, sądzę że swoje modele fotografujesz przy równoczesnym oświetleniu wielopunktowym (co najmniej dwa źródła światła) -z góry i z kierunku robienia zdjęcia. Jest to bardzo dobra technika do zdjęć portretowych, aby nie wychodziły zbyt ciemne oczodoły, małpie pyszczki, nierówne podbródki,policzki czy trądzik, lub też inne problemy z wyglądem twarzy na fotografii, które są związane ze zjawiskiem cienia. Ale przez to, Twoje naprawdę ładne modele wychodzą bardzo jasne, prześwietlone i bez tej charakterystycznej, według mnie bardziej naturalnej i uwydatniającej szczegóły modelu gry światłocieni, jakie są przy naturalnym oświetleniu z jednego kierunku i ewentualnego rozproszenia tego światła do mniejszego natężenia przy pomocy jasnego tła lub ekranów bocznych. Przepraszam Cię za tę uwagę, bo modele są naprawdę ładne i warto byłoby pokazać je nieco w innym świetle, które tylko podniesie w oczach oglądających walory estetyczne Twojej pracy.
--
Efektownego modelowania!
Pozdrawiam. Sławomir Bloch!

----------------------------
Broń pancerna
|