Jasiek
Na Forum: Relacje w toku - 7 Relacje z galerią - 9 Galerie - 1
|
Część!
Jestem zwolennikiem militarnego sprzętu i modeli, ale Zlin z wydawnictwa GPM zrobił na mnie tak korzystne wrażenie, że postanowiłem go sobie skleić. Autorem modelu jest Roman Cholewiak, czyli nasz kolega z forum Roman C. Roman jest świetnym modelarzem kartonowym i projektantem, więc nie powinno być problemów w budowie. Model został wydany w dwóch wersjach kolorystycznych. Wszystkie elementy są zdublowane, więc możemy zbudować z jednego opracowania dwa modele. Ja wybrałem Zlina w malowaniu grupy akrobacyjnej "Żelazny". W wątku z nowościami, w którym opisywany był Zlin firmy GPM pojawiły się komentarze o przesunięciach kolorów w druku. Rzeczywiście, przesunięcia są, ale w moim egzemplarzu są one wręcz symboliczne, i praktycznie niewidoczne. Występują na niewielkiej liczbie części, i zazwyczaj są na grubość kreski obrysowej, więc według mnie problemu nie ma.
Zacząłem od wnętrza kabiny pilota. Otwory we wrędze wywierciłem ręcznym wiertłem w obsadce. Po tym zabiegu musiałem przeszlifować i wyretuszować ten element, żeby jakoś to wyglądało. Oto pierwsze fotki z budowy:

--
Post zmieniony (31-08-11 09:38)
|